tag:blogger.com,1999:blog-1709465667748129377.post2752406981141375853..comments2024-03-26T02:52:49.440+01:00Comments on De Kookboekenrecensent<br>: Sergio Herman, Peter Goossens & Roger Van Damme - Haalbare toprecepten. Stap voor stap.Edward Vanhouttehttp://www.blogger.com/profile/02370172525562602483noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-1709465667748129377.post-35553819417450548942012-04-02T12:17:23.273+02:002012-04-02T12:17:23.273+02:00Het boek lag nu al een jaar in de kast en eindelij...Het boek lag nu al een jaar in de kast en eindelijk heb ik (wegens professionele drukte) de moed bijeengeraapt om er iets uit klaar te maken. 4 gerechtjes om precies te zijn. Een goed gerecht begint met een goede voorbereiding, dus begon ik één dag op voorhand met juliennes, brunoises, marinades en crèmes. Zeer leuk en ontspannend, maar het vraagt uiteraard heel wat tijd. In het begin probeerde ik echt te dresseren zoals beschreven werd in het boek, maar besefte al gauw dat de kwaliteit van de gerechten hierdoor achteruit ging en gaf er al snel mijn eigen interpretatie aan.<br />Leuk boek vol uitdagingen!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709465667748129377.post-11321935363660312032011-05-24T13:07:34.383+02:002011-05-24T13:07:34.383+02:00Ik heb het boek ook in huis en kan bovenstaande te...Ik heb het boek ook in huis en kan bovenstaande tekst volledig bevestigen. Mij stoort het zelfs enorm dat het geen boek samen van hen is maar idd door alle 3 apart gerechtjes aangeleverd zonder enig overleg. <br />Ook over de afwerking van de boek ben ik niet tevreden. Een voorbeeld : In het gerecht van de langoustine staat in de inleidende tekst dat er gevogelteboullion nodig is en in het recept staat groentenboullion. Ook staat op de foto nog iets wat helemaal niet beschreven is in het recept. Ook een bloem die vermeld staat in de begintekst komt nergens voor in het recept. <br /><br />Voor mij is dit geen boek van Sergio, Peter en Roger. Deze mensen streven naar perfectie en hadden dit boek niet zo op de markt mogen laten komen. <br /><br />Een chef controleert toch ook elk bord voor het naar de zaal gaat?Heidinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709465667748129377.post-91984980532572562672011-02-16T10:11:05.263+01:002011-02-16T10:11:05.263+01:00Ik heb het boek thuis. Er missen ook onderdelen in...Ik heb het boek thuis. Er missen ook onderdelen in de receptuur. Als je stap voor stap de recepten doorwerkt moet je wel alle onderdelen behandelen. Dit is niet altijd het geval.<br />Wel een leuk boek waar je gerechten uit kunt maken, maar waarschijnlijk geen heel menu.Willem van der Grefthttp://www.vongole.nl/greve/noreply@blogger.com