woensdag 24 juni 2009

Inmerc & Juliet van der Weijden - Kook ook Budget

Dat koken met een beperkt budget best wel lekker kan zijn, dat bewijst dit zevenentwintigste deeltje van de Kook ook-reeks van uitgeverij Inmerc. Precies 59 recepten voor gerechten die per persoon slechts 2 euro kosten werden verzameld in dit handige boekje dat beslist voor studenten een leuk kado is.

De inleiding staat vol van tips en goede raad voor een budgetvriendelijke keuken. Het algemene advies om seizoensproducten te kopen is veruit de belangrijkste. Niet alleen heb je dan uiterst smakelijke producten op je bord, het scheelt ook een stuk in je portemonnee, en je helpt het milieu ook nog een handje omdat die meestal niet van ver worden ingevoerd. De recepten zijn thematisch gegroepeerd in vijf hoofstukken: snelle gerechten; stevige maaltijdsoepen, broodmaaltijden, oven- en eenpansgerechten, rijst/pasta/aardappels en budgettoetjes.

Trouw aan de uitvoering van de reeks zijn de recepten in een heldere taal opgesteld en worden ze allemaal geflankeerd door een foto van het afgewerkte gerecht. De receptuur is stap voor stap opgebouwd en naast de ingrediëntenlijst worden ook nog eens de bereidings- en wachttijden vermeld. Achteraan staat een register op ingrediënt en op naam van het gerecht.

Niet alleen de gerechten uit dit boekje zijn goed voor het budget, het boek zelf is ook nog eens aantrekkelijk geprijsd en de investering meer dan waard. Wie dit boek koopt en eruit kookt, pakt in deze barre tijden gegarandeerd winst.

[Edward Vanhoutte]


Titel: Kook ook Budget
Auteur: Inmerc & Juliet van der Weijden
Fotografie: Inmerc & Arjan Smalen
Uitgeverij: Inmerc
Jaar: 2009
Collatie: 144 pp. – ill.
ISBN: 978-90-6611-588-0
Kwalitatieve beoordeling: ***
Moeilijkheidsgraad: II

Geen opmerkingen: