maandag 13 juli 2009

Winiefred Van Killegem - Winiefreds Kruidenwaaier

Er was een tijd dat er in elk huishouden wel een of andere blikken kruidenwijzer tegen de muur hing die af en toe werd geconsulteerd. Door de vinger van de afgebeelde tante Tinne naar een bepaald gerecht te draaien, kon je in het venstertje aan de andere kant van de draaischijf aflezen welke kruiden en specerijen er bij dit gerecht pasten. Winiefred Van Killegem doet met deze kruidenwaaier eigenlijk hetzelfde. Ik had het trouwens best wel grappig gevonden als deze publicatie ook als blikken kruidenwijzer op de markt was gekomen.

Het concept van deze kruidenwaaier is eenvoudig. De gerechten waarbij de gepaste kruiden en specerijen worden vermeld zijn onderverdeeld in tien categorieën: soepen, groenten, stamppotten, sauzen, visgerechten, vleesgerechten, wild & gevogelte, kaas & eieren, aardappelen & granen en desserts & drankjes. Op elke bladzijde van deze waaier vinden we in een ‘Winiefred zegt’ teksbalonnetje wat toelichting over een bepaald kruid of specerij dat door Marc Wauters werd gefotografeerd.

Winiefreds Kruidenwaaier verschaft een handig overzicht van welke kruiden en specerijen bij welk gerecht horen. Niets meer, maar zeker ook niets minder.

[Edward Vanhoutte


Titel: Winiefreds Kruidenwaaier
Auteur: Winiefred Van Killegem
Fotografie: Marc Wauters
Uitgeverij: Davidsfonds
Jaar: 2009
Collatie: 24 pp. – ill.
ISBN: 978-90-5826-632-3
Kwalitatieve beoordeling: ***
Moeilijkheidsgraad: I

Geen opmerkingen: