dinsdag 26 januari 2010

Koekjes. Lekker op elke moment

Uitgeverij De Lantaarn heeft al een aantal boekboxen uitgegeven waarin een kookboekje met een dertigtal recepten over een bepaald thema samen met enkele keukengadgets worden aangeboden. Na boekboxen over olijven (2008), amuses (2008) en tapas (2008) in de reeks Succesvol Koken, was het de beurt aan chef Hans den Engelsen om twee boekboxen op de markt te brengen met zijn recepten voor tapas (2009) en amuses (2009). Met deze koekjes-boekbox keert De Lantaarn weer terug naar een redactieboek waarvan de auteur(s) niet bij naam worden genoemd.

Deze box bevat een kookboekje met 33 recepten voor koekjes en gebak en vier steekvormpjes uit hard plastiek waarmee koekjes worden omgetoverd tot sneeuwmannetjes, hartjes, dennenboompjes en wandelstokjes. Niet dat de foto’s bij de recepten veel koekjes tonen met die vormen – er komen meer sterren en rondjes in voor. Dat komt omdat de foto’s van de fotobank Shutterstock zijn geplukt en zodoende niet altijd perfect de resultaten tonen van de recepten.

Het boekje vat aan met een inleiding waarin keukengerei en verschillende deegsoorten de revue passeren en waarin wat algemene tips en aanwijzingen worden gegeven. Daarna volgt het deel met de drieëndertig meestal korte recepten. De beschrijvingen zijn helder en het aanbod is gevarieerd. Van oerhollande gevulde koeken, spritsen en bitterkoekjes tot Italiaanse biscotti, Chinese gelukskoekjes en Russische gemberkoekjes.

Voor de incidentele koekjesbakker is dit een leuke boekbox met ongecompliceerde recepten en vier koekjesstekers waarmee je koekjes uit het kookboek gewoon een andere vorm geeft.

[Edward Vanhoutte]


Titel: Koekjes. Lekker op elke moment
Fotografie: Shutterstock
Uitgeverij: De Lantaarn
Jaar: 2009
Collatie: 80 pp. - ill
ISBN: 978-90-5426-539-9
Kwalitatieve beoordeling: ***
Moeilijkheidsgraad: II

Geen opmerkingen: